U Podgoraču provedena kampanja "manje oružja, manje tragedija"

Kampanja „Manje oružja, manje tragedija“ učestalo se provodi s ciljem poticanja građana na dragovoljnu predaju oružja. Kampanja je isto tako usmjerena na podizanje ukupne svijesti građana o opasnostima od nestručnog rukovanja oružjem i minsko eksplozivnom sredstvima.

Sukladno Zakonu o nabavi i posjedovanju oružja građana, dragovoljna predaja ilegalnog oružja je BEZ SANKCIJA te se ovom kampanjom želi apelirati na sve mještane koji još u svojim domovima čuvaju ili skrivaju ilegalno oružje ili eksplozivna sredstva da pozivom na broj 192 učine prvi korak prema dragovoljnoj predaji oružja bez sankcija.

MANJE ORUŽJA ZAISTA ZNAČI I MANJE TRAGEDIJA

Na poziv mještana policijski službenici dolaze na vašu kućnu adresu u neoznačenom vozilu i preuzimaju minskoeksplozivna sredstva. Ovim putem ponavljamo da građani OSOBNO NE DONOSE minsko eksplozivna sredstva u prostorije policije.

Od 1. rujna 2007. do 30. studenog 2020. godine, u Republici Hrvatskoj građani su dragovoljno predali 5.493 kg eksploziva, 5.570.778 komada streljiva, 5.354 komada automatskog i 9.183 komada dozvoljenog oružja te 330.462 komada rasprskavajućeg oružja.

Kampanja svojim moderniziranim i multi modularnim preventivnim alatima želi djelovati na svijest naših mještana kako bi shvatili da MANJE ORUŽJA zaista znači i MANJE TRAGEDIJA.

URUČENI SU NOVI PLAKATI IZRAĐENI U SVRHU PROMIDŽBE MODERNIZIRANE KAMPANJE

S istim ciljem policijski službenici Odjela prevencije, Policijske uprave osječko – baranjske i kontakt policajci Policijske postaje Našice u dogovoru i suradnji s Općinom Podgorač te Općinskim načelnikom Goranom Đanićem uručili su nove plakate izrađene u svrhu promidžbe modernizirane kampanje.

Istima je skrenuta pozornost na važnost kampanje i važnost informiranja svih građana o načinu i mogućnostima dragovoljnog vraćanja oružja i minsko eksplozivnih sredstava.

Policajci i načelnik Općine Podgorač Goran Đanić složili su se u namjeri da i na ovaj način pokušaju utjecati na njihove mještane kako bi svoje obitelji, susjede i sve ostale žitelje općine zaštitili i svoj dom učinili sigurnijim.

Originalni članak pogledajte ovdje