Dragovoljno predano ilegalno oružje i streljivo

Dragovoljno predano ilegalno oružje i streljivo

Akcija ''Manje oružja, manje tragedija'' traje i dalje

FOTO: PU osječko-baranjska

Policijski službenici Ureda načelnika Policijske uprave osječko-baranjske i Policijske postaje Našice su 19. prosinca proveli preventivnu aktivnost informiranja i osvješćivanja građana o mogućim posljedicama ilegalnog posjedovanja oružja, eksplozivnih sredstava i streljiva, kao i neodgovornog i neopreznog korištenja pirotehničkih sredstava s obzirom na nadolazeće božićne i novogodišnje blagdane. Naglašena je operativna akcija policije „Mir i dobro“ i već nadaleko poznata kampanja „Manje oružja, manje tragedija“.

Ova policijska aktivnost ponukala je jednog građanina koji je 19. prosinca policijskim službenicima Policijske postaje Našice dragovoljno predao četiri puške, jedan pištolj, 5 cijevi za puške, dvije ručne bombe i više desetaka raznog streljiva.

Podsjećamo građane da akcija „Manje oružja, manje tragedija“ još traje.

Pozivamo građane, koji još u svojim domovima čuvaju ili skrivaju oružje ili eksplozivna sredstva, da ga bez straha od sankcija prijave policiji.

Molimo Vas da takva sredstva ne donosite u policijske postaje, kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja. O namjeri predaje obavijeste nas na broj 192 ili osobno u najbližoj policijskoj postaji. Poslat ćemo stručne i osposobljene policijske službenike u civilu, koji će opasna sredstva preuzeti na siguran način.

Dragovoljna predaja oružja vremenski je neograničena, a o svemu se dodatno možete informirati i putem besplatne telefonske linije 0800 88 92.